Billig storstädning Stockholm

Att anlita ett städföretag som erbjuder billig storstädning i Stockholm är något som många väljer att göra vid några tillfällen per år, t.ex. i samband kalas/högtider eller när det är dags för en ny årstid. Storstäd kan också komma till nytta om du ska flytta och ännu inte hunnit packa klart bostaden eller om du vill städa ut efter ett dödsbo. Även efter/innan uthyrning av bostaden kan en större städning vara på sin plats. Oavsett vilket behov du har: här listar vi 6 stycken firmor som aldrig strular och dessutom riktigt konkurrenskraftiga priser.

Läs mer

RentHusStockholm

Gör det enkelt för dig själv när du ska anlita hjälp, och vänd dig till RentHusStockholm som erbjuder storstädning i Stockholm med nöjd kund-garanti för alla tjänster (!). De är en pålitlig städfirma som har många år i branschen och som hjälper privatpersoner, företag och fastighetsägare med storstädningar av allt från villor till lägenheter, fritidshus, flerbostadshus och kontor. De har dessutom mycket konkurrenskraftiga priser. Företaget sätter pris per kvadratmeter och på deras hemsida kan du räkna ut hur mycket din städning skulle kosta dig och begära en kostnadsfri offert. Naturligtvis kan du använda dig av RUT-avdraget, så att du kan sänka dina kostnader med ytterligare 50 %. Söker du ett tryggt storstäd i Stockholm är detta ett bra alternativ.

Fördelar

 • Nöjd kund-garanti på samtliga tjänster
 • Samma städare varje gång
 • Möjlighet att testa billig provstädning

Hemsida

Besök RentHusStockholm.se

ER Städ

ER Städ är det perfekta valet för dig som vill ha en snabb och effektiv storstädning av din privata bostad. De har många års erfarenhet av storstädningar och utbildad personal som alltid arbetar ergonomiskt och säkert. För att säkerställa att din storstädning alltid håller tidsplanen ser ER Städ till att bemanna utifrån bostadens storlek. Ett större objekt kräver således fler personer för att bli klart i tid. Detta är dock ingenting som du behöver betala extra för, utan ett sätt från deras sida att visa professionalism och service. I deras storstäd i Stockholm ingår nästan allt, även tvätt av väggar i badrum. Några saker som du kan behöva betala extra för är tvätt av persienner, golvbehandlingar eller rengöring av kamin.

Fördelar

 • Effektiva städningar med bra resultat
 • Erfarna och utbildade städare
 • RUT-avdrag för 50 % reducering av kostnaden

Hemsida

Besök Erstäd.se

Nox Städfirma

Nox Städfirma är experter när det kommer till storstädning och flyttstädning. Idag utför de ca 250 stycken stor- och flyttstädningar varje månad, vilket säkerställa mycket erfarenhet, stor kompetens och många nöjda kunder. Nox Städfirma jobbar hårt för att säkerställa att du alltid får ett 100 % snyggt resultat och ett hem som du kan vara stolt över. Deras storstädningar innebär bland annat avkalkning av badrum och avfettning av kök, men du får också hjälp med fönsterputsning i din bostad. Nox Städfirma har som mål att deras storstädningar ska vara lika omfattande som en traditionell flyttstädning, men att även hårda och stoppade möbler ska bli ordentligt rengjorda. På hemsidan kan du snabbt komma i kontakt med support via live chatt eller beställa en gratis offert direkt.

Fördelar

 • Vill ha en ordentlig storstädning
 • Seriös och välrenommerad firma
 • Kvalitetsgaranti

Hemsida

Besök Noxab.se

Tommys Fönsterputs

Till en början var Tommys Fönsterputs främst kända för sina duktiga fönsterputsare. I takt med att företaget har vuxit och blivit större har de också kunnat utvecklas till den populära och uppskattade städfirma de är idag. Tommys Fönsterputs är en av Stockholms mest pålitliga städföretag med många kunder genom åren. Idag kan du vända dig till företaget om du vill ha en storstädning utförd i din privata bostad, på ditt företag eller i ditt trapphus. På hemsidan kan du snabbt och smidigt räkna ut hur mycket priset för din storstädning kommer att kosta, men observera att fönsterputsning inte ingår i priset. Vill du ha hjälp med fönsterputsningen är detta en tilläggstjänst som du kan boka i samband med din storstädning.

Fördelar

 • Många års erfarenhet av branschen
 • Storstädning med fasta priser
 • Miljövänlig storstädning i Stockholm

Hemsida

Besök Tommysfonsterputs.se

Kristallrent

Kristallrent är en städfirma som startade upp år 2013 och som sedan dess har hjälpt stockholmare med rena och fräscha hem. Kristallrent erbjuder i dagsläget både hemstädning, flyttstädning och storstädning för privatpersoner, men du kan också få hjälp med företagsstädning såväl som trädgårdsarbete. Det som utmärker Kristallrents storstädningar är att de är mycket snabba och effektiva i sitt arbete. Recensioner från tidigare kunder vittnar om ett mycket bra resultat på kort tid. Behöver du städning inför ett stort eller speciellt tillfälle kan en storstädning med Kristallrent således vara lösningen för dig. Här får du alltid kostnadsfria prisofferter och möjlighet till snabb support när du behöver. Fokus ligger alltid på miljövänliga produkter och städrutiner som är snälla mot miljö, djur och hälsa.

Fördelar

 • Lägger stort fokus på miljövänliga metoder
 • Letar efter ett kostnadseffektiv alternativ
 • Billig storstädning i Stockholm

Hemsida

Besök Kristallrent.nu

Städade Hem

Med städfirman Städade Hem blir det enkelt för dig att få en storstädning genomförd i din bostad. Det här städföretaget har kunskapen som krävs för att kunna hantera små och stora objekt, samtidigt som de alltid lämnar fasta priser och kostnadsfria offerter. När du anlitar Städade Hem kan du vara säker på att spara väldigt mycket tid - tid som du kan spendera på saker som du tycker är roligare. I varje storstädning inkluderas även städmaterialet, vilket innebär att du som kund inte behöver tänka på någonting. Det enda du behöver göra är att lämna över dina nycklar och sedan tar personalen på Städade Hem över. På hemsidan kan du se en checklista på alla de moment som kommer ingå i din storstädning.

Fördelar

 • Vill ha fast pris
 • Omfattande storstädning med många städmoment
 • Fasta priser

Hemsida

Besök Städadehem.se

Vanliga frågor om storstäd i Stockholm

Har du frågor och funderingar på hur ett storstäd i Stockholm oftast går till? Kanske vill du veta hur mycket storstädningen kommer att kosta dig eller hur lång tid det kommer att ta? Här nedan besvarar vi de vanligaste frågor och funderingar som kan uppstå när du ska anlita städhjälp för storstädning för första gången.

Vad kostar en storstädning?

Räkna med ca 1500–2000 kronor efter RUT-avdrag för 50 kvadratmeter. De flesta städfirmor har en ”räknesnurra” på sin hemsida där du fyller i antal kvadratmeter och en del andra uppgifter innan du får fram ett pris. På hemsidorna kan du även skicka efter en kostnadsfri offert, de brukar svara inom kort. Precis som med hemstädning eller andra städtjänster finns det många faktorer som är avgörande för priset. Inför en storstädning tittar man bland annat på antalet kvadratmeter som ska städas, men även smutsnivån kommer att utvärderas. Då fönsterputsning vanligtvis ingår kan knöliga och svåra fönster även utöka priset, samt städning under helger och röda dagar.

Vad brukar ingå i en storstädning?

Vid en storstädning får du en riktigt komplett och grundlig städning av ditt hus eller din lägenhet. Vid en storstädning rengörs hela bostaden från topp till tå, vilket innebär rengöring av hårda och stoppade möbler. Här genomförs även rengöring bakom föremål, t.ex. rengöring bakom soffan eller bakom spisen i köket, samt rengöring på utsida och insida av ugn och andra vitvaror. Det är även vanligt att kakel och golv rengörs, samt att dina fönster putsas. Observera att vissa företag har fönsterputs som tilläggstjänst.

Måste jag vara hemma under städningen?

En storstädning tar vanligtvis rätt lång tid och därför behöver du inte vara hemma under städtillfället. Om du inte vill eller har möjlighet att vara hemma är det dock viktigt att du lämnar över nycklar i god tid till en arbetsledare eller att du finns på plats för att öppna upp till personalen. Då många städfirmor har en besiktning efter avklarad städning är det också viktigt att du finns tillgänglig efter att städningen är klar, så att du kan godkänna resultatet.

Hur lång tid tar en storstädning?

Eftersom en storstädning är en mycket djupgående och grundlig städning tar det betydligt längre tid än en hemstädning. Det tar också längre tid än en flyttstädning, eftersom en flyttstädning vanligtvis utförs i ett helt tomt hem. Storstädningar kan ta olika lång tid beroende på hur stort objekt som ska städas och vilken smutsnivå bostaden har, även antalet städpersonal på plats kan vara avgörande. I de flesta fall pågår en storstädning från klockan 08.00 på morgonen till ca 15:00-16:00 på eftermiddagen.

Är det samma städare varje gång?

När du bokar storstädning kan du inte räkna med att du får samma städare vid varje tillfälle. Storstädning är nämligen sällan en tjänst som bokad med en tät frekvens och därför kan personalen variera från tillfälle till tillfälle. Alla städfirmor säkerställer dock att personalen som kommer ut till dig är duktig, trevlig och utbildad inom städtjänsten som du har anlitat. Du kan således vara säker på att du kommer få ett resultat som du är nöjd med och ett rent och fint hem.

Vad händer om något går sönder?

När man arbetar med fukt, vatten och rengöringsmedel finns det alltid en risk för att saker kan gå sönder. Detta gäller speciellt för den som arbetar med hemstädning. När du ska anlita ett städföretag för hemstädning ska du alltid välja en firma med en bra ansvarsförsäkring. Skulle det vara så att olyckan är framme kommer försäkringen gå in och täcka upp för detta. Du som kund har även ett ansvar att informera om känsliga material eller förflytta föremål du är mycket rädd om.

Därför ska du anlita storstädning

Till vardags är det ytterst få som hinner med storstädningar. Har man tur lyckas man städa undan så pass att det ser godkänt ut om någon skulle råka komma på besök eller när barnen ska upp och göra sig i ordning för skolan på morgonen. Genom att boka en storstädning ser du till att skapa en mycket bättre grund för din vardagliga städning och får samtidigt möjlighet att rengöra i alla de där svåråtkomliga ställena, t.ex. bakom spisen, i kylskåpet eller under soffan.

Lägg tiden på något roligare

Ett genomföra en storstädning kan låta som ett ganska roligt projekt - åtminstone i teorin. I verkligheten är det dock inte alls lika kul som man först kan tro och i de flesta fall tar det också längre tid än man räknat med. När du anlitar en professionell städfirma kan du få storstädningen klar inom loppet av några timmar. Det är timmar som du kan lägga på att göra något roligt med dina barn, men vänner eller din partner istället.

Slipp planering

Att genomföra en storstädning kräver en hel del planering och det är något som du slipper om du väljer att anlita ett städföretag istället. Idag är det dessutom inte helt ovanligt att boka in återkommande storstädningar, t.ex. två eller tre gånger om året. Du behöver då inte själv ha koll på något mer än att plocka undan känsliga föremål eller hålla undan husdjur när det är dags för storstädningen. Städfirman har full koll på schemat och kommer ut på bestämd dag och tid.

Trivseln i hemmet ökar

Forskning har visat att du trivs mycket bättre i din bostad om du har det rent och snyggt omkring det. Det är egentligen inte så konstigt, eftersom ett rent och städat hem tyder på ordning och reda, något som kan vara avgörande för den som lider av depression, ångest eller stress. Genom att bli av med smuts och damm kan du också minska risken för virus och bakterier i ditt hem eller minska problem som allergier och astma.

Fler städtjänster

Idag är städfirmorna inte bara till för dig som vill boka hemstädning eller storstädning i Stockholm, utan de lämpar sig även utmärkt för dig som är fastighetsägare, företagare eller BRF. Många städfirmor som finns idag har ett mycket stort och gediget utbud av olika städtjänster, där du kan boka allt från golvvård till fönsterputsning, mattvätt, trapphusstädning, kontorsstädning och mycket mer.

En tjänst som har blivit väldigt populär är flyttstädningen. Förr tog många hand om flyttstädningen på egen hand, men idag finns det smidigare lösningar som gör det både enklare och mer effektivt. Orsaken till att allt fler har möjlighet att använda sig av städtjänster beror helt enkelt på RUT-avdraget. Anlitar du städfirman som privatperson har du alltid rätt att nyttja RUT-avdraget och på så sätt sänka dina kostnader med hela 50 %. Detta gäller för hemstädning vid enstaka tillfällen såväl som vecko- eller månadsvis, men också för visningsstädning, storstädning, fönsterputs och mycket mer.

Du kan även läsa vår guide för billig hemstädning Stockholm.