Fastighetsekonomi - Jobb & utbildning

För dig som har ett fastighetsjobb är det väsentligt att ha viss kännedom om ekonomi i allmänhet, men fastighetsekonomi i synnerhet, för att kunna fatta viktiga beslut om resultat- och budgetfrågor för de fastigheter som du ansvarar för.

Läs mer

Vad gör en fastighetsekonom?

I ett jobb som fastighetsekonom har du ett övergripande ansvar för fastighetens ekonomi. I det dagliga arbetet ingår uppgifter som inkluderar bland annat:

  • Budgetering och kalkylering
  • Analyser och beräkningar
  • Värderingar och investeringar
  • Taxering och beskattning

De flesta som jobbar med fastighetsekonomi har även andra kunskaper inom fastighetsförvaltning.

Fastighetsekonom - Jobb

Att jobba som fastighetsekonom är ett spännande och varierande arbete. Arbetsuppgifterna kan skilja sig åt mellan olika typer av fastighetsbolag, men också från dag till dag i det vardagliga arbetet. Är du kanske nyutexaminerad inom fastighetsekonomi eller fastighetsförvaltning? Eller är du bara på jakt efter nästa stora utmaning i arbetslivet? På ledigajobb.se finns jobb för dig som är arbetssökande fastighetsekonom eller annan inriktning inom fastighetsbranschen. En del jobb går även att söka utan cv.

Fastighetsekonom - Utbildning

Jobbar du redan inom fastighetsbranschen och vill få fördjupade kunskaper inom fastighetsekonomi? Eller har du kunskaper inom ekonomi, men vill inrikta dig mot fastighetsbranschen? Då ska du gå en kurs eller utbildning i fastighetsekonomi.

Fastighetsekonomi - Kurs

Kurser inom fastighetsekonomi ges både på högskolor och på yrkeshögskolor. På exempelvis Newton kan du bli diplomerad fastighetsekonom under en utbildning som är uppdelad i fem olika kurser där då får lära dig om de områden som en fastighetsekonom behöver ha kunskap inom. Att läsa kurser är ett bra och flexibelt sätt att skaffa sig en utbildning inom fastighetsekonomi.

Det erbjuds även kurser för blivande fastighetsekonomer på bland annat Karlstad Universitet, som en del i deras fastighetsekonomprogram.