Billig hemstädning i Stockholm

Går du i tankarna att anlita billig hemstädning i Stockholm? Då är vår guide något för dig. Det kan vara klurigt är att hitta ett företag som både är pålitligt och samtidigt erbjuder ett riktigt bra pris. Vi har gjort grovjobbet åt dig och rannsakat städfirmorna i huvudstan. Här nedan kan du därför läsa om 6 stycken städfirmor som du med fördel kan vända dig till när du vill ha hjälp med hemstäd i Stockholm. De här företagen kan inte bara leverera ett fräscht och väldoftande hem, utan de har också många flexibla lösningar och erbjuder både hemstädning vid ett enstaka tillfälle såväl som hemstädning med abonnemang.

Läs mer

RentHusStockholm

RentHusStockholm erbjuder hemstädning i Stockholm med nöjd kund-garanti, vilket gör det till det tryggaste valet i vår sammanställning. Är du inte nöjd är det bara att höra av dig, så tar de fram en lösning du känner dig tillfreds med. Vi som testat företaget vet att det inte finns någon risk för omstädning, utan här görs jobbet utan anmärkningar från start. De har varit med länge i branschen och erbjuder städning för både privatpersoner, företag, fastighetsägare och BRF:er. Det som kännetecknar städfirman är deras flexibla abonnemang. Här slipper du alltid bindningstid och du får alltid besök av samma städare. Företaget har också en trygg ansvarsförsäkring och är registrerade för F-skatt så att du kan använda dig av RUT-avdraget.

Fördelar

 • Nöjd kund-garanti & bra kundservice
 • Flexibla upplägg & alltid samma städare
 • 30 % rabatt på fönsterputs efter 6 månader

Hemsida

Läs mer hos RentHusStockholm.se

Hembry

Hembry har bra hemstädning i Stockholm med många nöjda kunder och omdömen bakom sig. Den här städfirman erbjuder städning för både företag, fastighetsägare och privatpersoner i Stockholm med omnejd. När du blir kund för första gången kommer du dessutom att belönas med 50 % extra städtid. Det får du som välkomstpresent och gäller under provstädningen. De är också ett mycket tryggt städföretag där all personal har kollektivavtal och schyssta arbetsvillkor. Alla städare har dessutom den utbildning som krävs och för dig som kund väntar både kvalitetsgaranti, ansvarsförsäkring och 0 månaders bindningstid. Hembry är ytterligare ett företag som lägger stort fokus på kvalitet och miljö och är således certifierade inom både ISO 9001:2015 för kvalitet, samt ISO 14001:2015 för miljö.

Fördelar

 • 50 % extra städtid vid första städtillfälle
 • Certifierade inom ISO kvalitet och miljö
 • Kollektivavtal och bra arbetsvillkor

Hemsida

Läs mer hos Hembry.se

Fullmax

Fullmax är städföretaget för dig som vill hålla kostnaderna nere så mycket som möjligt och samtidigt kunna nyttja RUT-avdraget. Detta är en städfirma som arbetar lokalt i Stockholmsområdet och som har mycket konkurrenskraftiga priser. Städfirman har dessutom många års erfarenhet av branschen och värdesätter kundrelationer och service starkt. Därför kan du vara säker på att du alltid får bästa möjliga service. Ett stort plus får de även för sitt smidiga bokningssystem. När du vill boka hemstädning eller någon annan typ av städning behöver du inte kontakta företaget via telefon eller mejl. Det räcker med att du fyller i dina uppgifter på hemsidan och skickar in din förfrågan. På hemsidan kan du också räkna ut priset för vad din städning kommer att kosta.

Fördelar

 • Mycket smidigt bokningssystem
 • Möjlighet att räkna ut pris online
 • Konkurrenskraftiga priser

Hemsida

Läs mer hos Fullmax.se

ER Städ

ER Städ är en städfirma som har fått många goda och bra recensioner från tidigare kunder och användare. Det här städföretaget arbetar lokalt i Stockholmsområdet och erbjuder städning för alla kundgrupper. För att säkerställa att du som kund känner dig trygg satsar ER Städ på att alltid skicka ut samma personal vid varje städtillfälle. Har du valt att boka hemstädning kan du också vara säker på att du får ett fast schema där städningen utförs samma veckodag på en frekvens som passar dig. För att öka tryggheten ännu mer får alla kundgrupper kostnadsfria offerter såväl som fasta månadskostnader, samt möjlighet för privatpersoner att nyttja RUT-avdraget. ER Städ sköter all kontakt med Skatteverket åt dig, så att du kan lägga din dyrbara tid på annat. Städningen faktureras månadsvis.

Fördelar

 • Flexibla avbokningar & ombokningar
 • Fast städschema
 • Bra lokalkännedom i Stockholm

Hemsida

Läs mer hos ErStäd.se

Tommys Hushållsnära

Tommys Hushållsnära är städföretaget för dig som vill ha ett familjärt företag med en lång historia bakom sig. Tommys Hushållsnära har över 30 års erfarenhet av branschen och har arbetat med kunder inom alla kundgrupper. Det innebär att de inte bara kan hjälpa dig som vill ha hjälp med hemstädning, utan att de även kan ta sig an större objekt som gallerior, butiker eller fastigheter. Här får du utbildad och kunnig personal där alla är anställda med trygga och bra villkor. Det gör att du kan få samma städpersonal varje gång och att du på så sätt kan känna dig tryggare. Här får du även en 100 % nöjd-kund-garanti på alla städuppdrag, för att säkerställa kundnöjdhet varje gång.

Fördelar

 • Vill ha säkerhet och trygghet
 • Städföretag med många års erfarenhet av branschen
 • Konkurrenskraftiga priser

Hemsida

Läs mer hos Tommyshushållsnära.se

Vardagsfrid

Vardagsfrid är ett städföretag som erbjuder städtjänster inom alla olika kategorier. Det innebär att du kan vända dig till företaget om du vill ha hjälp med enstaka hemstäd, såväl som hemstädning på en återkommande basis. Vardagsfrid jobbar för att göra vardagen enklare för dig och erbjuder således även flyttstädning, storstädning och fönsterputs. Idag kan du hitta företaget i innerstan såväl som i förorten med många långa och trygga kundrelationer bakom sig. Det här städföretaget lämpar sig lite extra för dig som tycker att miljö och miljömedvetenhet är extra viktigt. De utgår nämligen alltid från Svanenmärkta och miljövänliga städprodukter och städrutiner. Det gör inte bara att du kan få ett hem som är fritt från farliga kemikalier, utan att du också bidrar till en bättre närmiljö.

Fördelar

 • Förespråkar miljövänliga produkter
 • Vill få tillgång till många städtjänster
 • Ekologisk hemstädning i Stockholm

Hemsida

Läs mer hos Vardagsfrid.se

Frågor om hemstäd i Stockholm

Har du aldrig använt dig av ett städföretag innan är det inte ovanligt att ha många frågor och funderingar. Här nedan besvarar vi därför de allra vanligaste frågor från kunder som kan uppstå i samband med att du ska anlita en städfirma för hemstäd i Stockholm eller på annan ort i Sverige.

Vad kostar hemstädning?

Bor du i Stockholm kan du dock räkna med ett ungefärligt pris på 170–240 kronor i timmen efter RUT-avdraget. Du kan räkna ut kostnaden direkt på många städfirmors hemsidor. Priserna för hemstädning är mycket varierande beroende på vilket städföretag du väljer, hur stor yta det är som ska städas och hur grov smutsnivå din bostad har. I Stockholm är det dessutom dyrare med hemstädning än på många mindre orter i Sverige. Huruvida företaget tar pris per timme eller fast pris per kvadratmeter har naturligtvis också en stor betydelse.

Vad ingår i hemstädning?

Precis som att priset kan variera en hel del mellan olika städfirmor kan även innehållet i hemstädningen se olika ut. I de allra flesta fall brukar en hemstädning dock innebär dammsugning av golv och stoppade möbler, samt våttorkning av golv och dammtorkning av alla fria ytor. Även elektronik dammtorkas och fönsterbrädor, samtidigt som sanitär-inredning och vitvaror rengörs utvändigt. Det är inte ovanligt att du kan lägga till tilläggstjänster i form av tvätt och strykning, blomskötsel eller bäddning av sängar.

Hur fungerar hemstädning?

När du ska börja med din hemstädning är det viktigt att du väljer ett företag som du känner dig trygg med och som har rutiner som passar din vardag. I de flesta fall fungerar det som så att städpersonalen kommer ut tillsammans med en arbetsgivare vid första städtillfället. Här har du möjlighet att lära känna städaren mer och samtidigt gå igenom nyckelöverlämning, eventuella larm eller informera om känsliga ytor i din bostad. Du får även underteckna en nyckelkvittens och avtal om du anlitar på abonnemang.

Måste jag vara hemma?

Vid det första städtillfället är det rekommenderat att du är hemma och tar emot städpersonalen såväl som arbetsledaren. Ert första möte är viktigt för att ni ska kunna skapa en bra relation till varandra och för att du ska kunna informera om känsliga material i bostaden, visa vart städmaterial finns och gå igenom städrutiner eller instruktioner med arbetsledaren. Det är dock inget krav för alla städfirmor. Efter att du har lämnat över dina nycklar behöver du inte vara hemma inför framtida städtillfällen, förutsatt att du själv inte vill.

Vad händer om något går sönder?

När du anlitar en städfirma är det mycket viktigt att du kontrollerar att det finns en bra, komplett och trygg ansvarsförsäkring. Idag är en ansvarsförsäkring något som majoriteten av alla städföretag har, just för att olyckor kan inträffa. Om något skulle gå sönder och det finns en försäkring kommer du bli ersatt för de skador som har uppstått. Det är dock viktigt att även du som kund informerar om extra ömtåliga föremål eller material som inte ska rengöras med rengöringsmedel eller vatten.

Är det samma städare varje gång?

Majoriteten av alla städföretag arbetar hårt för att du alltid ska kunna få samma städare vid varje städtillfälle. Ibland kan det dock vara så att det råder personalbrist, att din städare är på semester, går på föräldraledighet eller helt enkelt är sjuk. I dessa fall blir du ersatt med en vikarie, förutsatt att du inte själv väljer att avboka städtillfället helt och hållet. Om det är viktigt för dig att ha samma personal vid varje städning bör du extra kolla vad som gäller vid bokning.

3 fördelar med att anlita städning

Det blir allt mer vanligt att anlita en städfirma för hjälp med hemstädning i Stockholm. Idag är det inte bara äldre eller sjuka personer som kan behöva hjälp med städningen, utan städhjälp finns för alla som har svårt att hinna med vardagspusslet, som inte kan eller vill städa själv eller som helst enkelt inte klarar av det. Det finns mängder med fördelar till varför du bör vända dig till ett seriöst städföretag och på så sätt få mer tid över till annat.

1

Mer tid över till annat

En av de främsta och största fördelarna med att anlita städhjälp är att du får mer tid över till annat. En studie har visat att den genomsnittliga svensken lägger ca 14 timmar per vecka på hushållsarbete, vilket inkluderar allt från städning till tvätt, dammsugning och våttorkning. Det innebär ca två timmar om dagen som du hade kunnat lägga på något roligare istället, t.ex. mer kvalitetstid tillsammans med din partner eller med dina barn.

2

Rent hem ökar trivseln

Visste du att ett rent och ordningsamt hem inte bara minskar risken för bakterier och virussjukdomar, utan att det även ger dig en mycket bättre mental hälsa? När du vistas i ett hem som är rent kommer du att må mycket bättre, vilket i sin tur kan dämpa symptom på ångest, stress eller depression. Att anlita hemstädning kan således leda till att du får en ökad trivsel i din bostad och att du helt enkelt förbättrar din livskvalitet.

3

Du får professionell städning

Många är vi som aldrig lyckas knäcka städkoden. Du städar dagarna i ända, men lyckas aldrig hinna klart innan barnen ropar, innan läxläsningen eller innan det är dags för middag. Om du anlitar professionell städhjälp behöver du inte oroa dig för att något städmoment ska glömmas bort eller inte hinnas med. Personalen är utbildad till att ha tydliga städrutiner för alla typer av bostäder och för att säkerställa ett effektivt, snyggt och rent resultat i ditt hem - varje gång!

Vilka andra typer av städning erbjuder städfirmorna?

Majoriteten av alla städfirmor erbjuder inte bara hemstädning, även om hemstädning är den vanligaste tjänsten hos svenskarna idag. Utöver hemstädning är det t.ex. inte ovanligt att du kan vända dig till ett städföretag för att få hjälp med fönsterputs, flyttstädning, golvvård, storstädning eller visningsstädning inför en eventuell försäljning.

Vilka tjänster som städfirman erbjuder kommer att variera beroende på kompetens och utbud. Idag är det inte ovanligt att städfirmor även erbjuder golvvård eller andra tjänster för företag och fastighetsägare, t.ex. kontorsstädning, städning av butik eller städning av trapphus. När det gäller flyttstädning, fönsterputs och storstädning är detta något som bokas in vid ett enstaka tillfälle, men både hemstädning såväl som kontorsstädning och fastighetsstädning kan med fördel bokad på abonnemang. Det innebär att du får ett fast schema med en fast frekvens för städning en gång i veckan, en gång varannan vecka eller på en frekvens som du själv väljer.

Du kan även läsa vår guide om storstädning i Stockholm.